Rabita tilbyr følgende tjenester

25.12.2018 av Hadj Selhi

Rabita tilbyr sine medlemmer og ikke medlemmer flere tjenester. I tillegg til de fem daglige bønnene og fredagsbønnen har vi følgende tjenester: Samtaler

Ønsker du å snakke med noen om ting som opptar deg, enten det er religiøst, familiesaker eller sosialt, vil vi gjerne bistå.

Rabita tilbyr både personlige samtaler og veiledning, og mekling i konfliktsituasjoner. Mekling avhenger av at begge partene godtar oss som mekler.

Kontakt oss for å bestille time.

 

Bibliotek

Rabita har et bibliotek med islamske bøker. De fleste av bøkene er på arabisk, men du finner også bøker på norsk og engelsk.

I tillegg til bøker tilbys bønnetepper, koranstativ, qibla-kompass m.m.

Biblioteket finner du i første etg. til høyre for trappen. Biblioteket er som regel åpent mellom dhur- og asr-bønnen, og ved maghrib-bønnen. 

 

Vigsel

Er du så heldig å ha funnet den rette og planlegger å gifte deg? Rabita kan bistå om dere ønsker en islamsk seremoni (nikah). En betingelse er at dere allerede er offisielt viet i Norge. Kopi av den norske vigselsattesten må forevises før seremonien kan utføres. 

Kontakt oss for mer informasjon

 

Hajj og umrah

Ønsker du å reise på hajj eller umra? Rabita samarbeider med Hajj- og umrah-kontoret som holder til i første etasje i våre lokaler.

Hajj- og umra-kontoret er den største aktøren i Norge når det gjelder organisering av hajj- og umrareiser. 

Kontakt Abdullatif Asri: 40 29 20 20

 

Moskebesøk

Rabita tar imot grupper som ønsker omvisning i moskeen. Både skoleelever, studenter forskere, interesserte og alle andre er hjertelig velkommen på besøk. Vi tilbyr omvisninger og et lite foredrag om islam og om moskeens aktiviteter, og svarer på spørsmål.

Kontakt oss for å bestille time.

Vi ber om at alle som besøker moskeen følger alminnelig skikk og bruk for påkledning i religiøse rom, men det er ikke nødvendig for kvinner å dekke hår og hode.

 

Begravelsesbønn

Vi i Rabita bistår med hjelp og støtte dersom man mister et familiemedlem eller en nær venn. Det legges til rette for begravelsesbønnen (salat al-janaza) i moskeen. Kontakt oss ved behov for denne tjenesten.

 

Ellers henviser vi til våre samarbeidspartnere som kan bistå med praktisk og juridisk hjelp i forbindelse med dødsfall:

 

1. Al-Khidmat Begravelsesbyrå
Al-Khidmat har vakttelefon: 408 33 333
http://alkhidmat.no/ 

 

2. Muslimsk Begravelsesbyrå
Døgnvakt tlf.96964740
www.muslimsk.no  post@muslimsk.no

 

Undervisning av barn

Rabita har en helgeskole som underviser arabisk og islam for barn og unge. Besøk gerne Rabita-skolens egen hjemmeside for mer informasjon. 

 

Zakah og sadaqah

Rabita bistår med å formidle velferdsskatten (zakah) og almisse (sadaqa) til trengende. 

Alle typer bidrag kan legges direkte i innsamlingsboksen i moskeen, eller betales til:

Det Islamske Forbundets kontonummer 05302156206. Merk innbetalingen med formålet det gjelder.

Betaling fra utlandet: 

IBAN (Bankkode): NO8170266390406

Swift: DNBANOKK

I ramadan settes det opp egne bokser for zakat al-fitr.

Rabita samarbeider med organisasjonene Innocents og flere. Zakat al-fitr kan også betales direkte til disse organisasjonenes bankkontoer.

 

Om du ønsker å støtte spesifikke prosjekter som disse organisasjonene driver, kan du lese mer på organisasjonenes hjemmesider.

 

Attester

Det kan hende at du trenger en attest på at du er muslim. Rabita ordner slike attester for de som trenger dem. Det kan ta noen dager før en attest er klar, vær derfor tidlig ute om du ønsker å skaffe deg en slik attest.
Nyhetsmail Epostadresser

E-post

Hvis du vil motta nyhetsmail fra Det Islamske Forbundet.

Det Islamske Forbundet - Rabita
Calmeyers gate 8, 0183 Oslo
Epost: post@rabita.no

© 2018 Copyright. All Rights Reserved, Brought to you by Inspiral Design