torsdag

18/4/24

Fredagsbønn 14:00 & 15:00

Aktiviteter

Rabita har forskjellige aktiviteter, noen er faste andre er ikke. Her finner du oversikt over de viktigste aktivitetene i vi har.

Undervisning

Rabita skole tilbyr undervisning i arabisk, Islam og Koran for barn, ungdom, kvinner og menn. Skolen har omtrent 200 elever fordelt på ulike nivåer. Undervisningen fokuserer på islamsk etikk, oppførsel, og læring av arabisk, Koranen og Tajweed (riktig lesing). Kursene inkluderer ulike aldersgrupper og nivåer, fra barn mellom 6 og 13 år til voksne over 14 år. Arabiskkurs for voksne er tilgjengelig, og undervisningen i Islam er tilpasset ulike målgrupper.

Kurs for nye muslimer

Rabita har et eget tilbud for nye muslimer hver fredag. Der tilbyr vi undervisning om grunnleggende temaer innenfor islam. Det er både sosialt og faglig, hvor du får sjansen til å bli kjent med andre, å lære og å stille spørsmål. Her er det ingen krav om at du skal være muslim.

Kurs i arabisk kalligrafi

Rabita tilbyr kurs i arabisk kalligrafi, en anerkjent kunstform på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv. Undervisningen holdes av kalligrafieksperten Pablo Khalid Casado. Kursene dekker prinsippene i arabisk kalligrafi, spesielt skrifttypen thuluth, og er åpne for både nybegynnere og de med forkunnskaper. Rabita oppdaterer informasjon om kursene på sine sosiale medieplattformer.

Kurs i islamsk geometri

Rabita tilbyr et kurs i islamsk geometri der deltakerne får lære å konstruere vakre geometriske mønstre ved hjelp av passer og linjal. Kurset utforsker ulike stjernemønstre, inkludert seksdobbelte og tolvdobbelte stjerner, og gir deltakerne muligheten til å uttrykke sin kreativitet ved å bruke akvarellmaling. Deltakerne vil lage sitt eget originale kunstverk og lære ulike maleteknikker.

Seminarer & konferanser

Rabita arrangerer jevnlig konferanser og seminarer om ulike temaer. Tidligere har de hatt seminarer om temaer som antisemittisme og islamofobi, helsefokuserte seminarer om stressmestring, samt en konferanse om konversjon og norsk-muslimsk identitet, blant annet.

Id for alle

Rabita har en lang tradisjon med å invitere til id-feiring for alle. Feiringen inkluderer et variert program for både voksne og barn, med leker, godteposer, god mat og andre aktiviteter.

Norges unge muslimer

Norges Unge Muslimer (NUM) er Rabitas ungdomsorganisasjon som arrangerer ulike aktiviteter og arrangementer. De samarbeider tett med Rabita, inkludert på store arrangementer som «Id for alle».