torsdag

18/4/24

Fredagsbønn 14:00 & 15:00

Geometri (Facebook Event Cover)
Arrangement, Nyhet

Nytt kurs i islamsk geometri!

08/18/2023
- Det Islamske Forbundet
Har du noen gang lurt på hva som gjør islamsk geometri unik? Eller har du prøvd å gjenskape de geometriske elementene og designene fra moskeer, keramikk, treverk eller bokomslag til Koranen? Rabita har igjen gleden av å invitere til i interaktivt kurs i islamsk geometri med Samira Mian hvor du kan lære mer om islamsk geometri og få muligheten til å skape dine egne mønstre.

I dette to-dagers kurset lærer du å konstruere og forstå prinsippene bak rosettmønstre ved hjelp av de enkleste og eldste av verktøy: Et kompass og en linjal. Begge dagene vil Samira begynne med et vanlig stykke papir, og trinn for trinn veilede deg gjennom konstruksjonen av linjer og sirkler. Du vil deretter overføre mønstrene til akvarellpapir, for å deretter å dekorere med akvarellblyanter og maling.

Lørdag 9 september – Rosettmønstre i islamsk geometri – Dag 1

Vi vil utforske åttedelt rosettmønster og få innsikt i variasjonen av rosettmønstre fra mange hjørner av den islamske verden. Vi vil lære om ulike teknikker for å skape en 3D – effekt, ofte sett i arkitektur.

Søndag 10 september – Rosettmønstre i islamsk geometri – Dag 2

Vi utforsker tolvdelt rosettmønster og de ulike måtene det kan benyttes til å dekke større flater. Ved hjelp av kalkerpapir vil vi repetere og sette sammen mønsteret på håndlaget khadi papir.

Meld deg på i dag! Det er begrenset med plasser.

Dato: 9. og 10. september

Tid: 12:00 – 18:00

Sted: Det Islamske Forbundet – Rabita

Calmeyers gate 8, 4. etg.

Pris: 550,- for medlemmer av Rabita, kr 600,- for ikke-medlemmer.

Alder: Fra 14 år

Maksimalt antall deltakere: 15.

Hva er inkludert: Materialer og et lett måltid. Informasjon og påmelding skjer til imen.hasnaoui@rabita.no . Vennligst oppgi fullt navn, alder, epostadresse og mobilnummer, samt om du er medlem eller ikke i Rabita.

Plassen din blir bekreftet når kursavgift er betalt til Vipps 702083. Vennligst kryss av for betaling enten til «geometrikurs medlemmer» eller «kalligrafikurs ikke-medlemmer».

Innbetalt kursavgift refunderes ikke om påmelding kanselleres etter 1. september.

Om Samira Mian:

Samira Mian bruker bakgrunnen sin i matematikk og pedagogikk til å dele sin kunnskap og kunstneriske lidenskap: Å puste nytt liv inn i flere hundre år gamle teknikker gjennom å gjenskape geometriske mønstre fra islamske land med passer og linjal. Hun elsker spesielt å gjenskape mønstrene i moderne stil med akvareller, gouache og metalliske malinger.

Hennes største motivasjon er å dele den intellektuelle og vakre arven fra islamske land og aktivitetene involverer et bredest mulig publikum. Samira kontekstualiserer mønstrene hun lærer bort, slik at vi kan kjenne og nyte det vakre skjæringspunktet mellom historie, religion, geografi, kunst, design og matematikk som oppstår når vi gjenskaper disse vakre geometriske mønstrene.

De siste ni årene har hun regelmessig ledet workshops i og utenfor Storbritannia, i tillegg til å nå mange online gjennom direkte workshops, sosiale medier og YouTube.

Uncategorized