torsdag

18/4/24

Fredagsbønn 14:00 & 15:00

Samira Mian Islamic Geometry x Contemporary Watercolours Course
Arrangement

Rabita inviterer til kurs i islamsk geometri!

08/05/2022
- Det Islamske Forbundet
Har du noen gang lurt på hva som gjør islamsk geometri unik? Eller har du prøvd å gjenskape de geometriske elementene og designene fra moskeer, keramikk, treverk eller bokomslag til koranen?

Rabita inviterer til et kurs i islamsk geometri med Samira Mian hvor du kan lære mer om islamsk geometri og få muligheten til å skape dine egne mønstre. Kurset vil holdes første helgen i september. Samira Mian er ekspert på feltet og kommer fra Storbritannia for å holde en interaktiv workshop. Her vil du få en innføring i islamsk geometri og hvordan du kan konstruere vakre mønstre bare ved hjelp av passer og linjal. Du vil få kunne utforske ulike fargekombinasjoner og lære om historien bak mønstrene fra Spania i vest til India i øst.

Meld deg på i dag! Det er begrenset med plasser.

Dato: 3. og 4. september

Tid: 12:00 – 18:00

Sted: Det Islamske Forbundet – Rabita

Calmeyers gate 8, 4. etg.

Pris: kr 400,- for medlemmer av Rabita, kr 500,- for andre (materialer er inkludert i prisen)

Alder: Fra 14 år

Maksimalt antall deltakere: 15.

Informasjon og påmelding skjer til geometrikurs@gmail.com. Vennligst oppgi fullt navn, alder, epostadresse og mobilnummer, samt om du er medlem eller ikke i Rabita.

Plassen din blir bekreftet når du  når kursavgift er betalt til Vipps 702083. Vennligst krys av for betaling enten til «geometrikurs medlemmer» eller «geometrikurs ikke-medlemmer».

Islamske geometriske mønstre har en lang historie og finnes overalt i den muslimske kulturkretsen. I løpet av workshopen vil du lære å konstruere to forskjellige typer islamske geometriske mønstre:

•             Lørdag 3. september – Islamske geometriske mønstre fra Sentral-Asia, Iran og India.

•             Søndag 4. september – Islamske geometriske mønstre fra Marokko og Andalusia

Begge dagene vil Samira begynne med et vanlig stykke papir, trinn for trinn som veileder deg gjennom konstruksjonen av linjer og sirkler ved hjelp av kompass og rette kanter. Fra dette underliggende rutenettet vil en rekke mønstervariasjoner dukke opp. Du vil deretter skissere, spore og overføre et av mønstrene til akvarellpapir, for å bli dekorert med akvarellblyanter og maling.

Det blir pause for lett måltid og bønn.

Om Samira Mian:

Samira Mian bruker bakgrunnen sin i matematikk og pedagogikk til å dele sin kunnskap og kunstneriske lidenskap: Å puste nytt liv inn i den flere hundre år gamle teknikken kant- og kompassgeometri for å gjenskape geometriske mønstre fra de islamske landene. Hun elsker spesielt å gjenskape mønstrene i moderne stil med akvareller, gouache og metalliske malinger.

Hennes største motivasjon er å dele den intellektuelle og vakre arven fra de islamske landene og aktivitetene de involverer med et bredest mulig publikum. Samira kontekstualiserer mønstrene hun lærer bort, slik at vi kan kjenne og nyte det vakre skjæringspunktet mellom historie, religion, geografi, kunst, design og matematikk som oppstår når vi gjenskaper disse vakre geometriske mønstrene.

De siste 8 årene har hun regelmessig ledet workshops i og utenfor Storbritannia, i tillegg til å nå mange online gjennom direkte workshops, sosiale medier og YouTube.

Uncategorized