søndag

23/6/24

Fredagsbønn 14:00 & 15:00

geometry in blue
Arrangement

Rabita inviterer til nytt kurs i islamsk geometri

01/25/2023
- Det Islamske Forbundet
Har du lyst til få en innføring i islamsk geometri? Bruke passer og linjal og lære å konstruere de vakreste mønstre? Utforske fargekombinasjoner? Eller har du lyst til å lære mer?

Nå har du muligheten til å delta inspirerende to dagers workshop med Samira Mian, ekspert i islamsk geometri!

Dato: 11 – 12 februar

Tid: 12:00 – 18:00

Sted: Det Islamske Forbundet (Rabita), 4. etg.

Pris: kr 500 for medlemmer av Rabita, kroner 600 for ikke-medlemmer.

(materialer er inkludert i prisen)

Betaling: Vipps 702083, geometrikurs medlem/ikke medlem

Alder: Fra 14 år

Påmelding: geometrikurs@gmail.com

Maksimalt antall deltakere: 15.

På dette to-dagers kurset vil du lære å konstruere to ulike geometriske stjernemønstre ved hjelp av passer og linjal. Vi vil kombinere presisjonen til geometri med kreativiteten og uforutsigbarheten til akvareller for å lage en eget originalt arbeid hver dag. Samira vil dele en kort presentasjon på ettermiddagen den andre dagen for å gi en bedre følelse av historien og konteksten til disse mønstrene med mulighet for spørsmål og svar og diskusjon. Det blir pause for lunsj og bønn.

Lørdag 11. februar – Stjernemønstre i islamsk geometri – dag 1

Du vil begynne med å utforske den seksdobbelte stjernen og dens variasjoner. Dette gir oss innblikk i verden av stjernemønstre fra mange hjørner av den islamske verden. Vi vil deretter utforske hvordan du kan repetere og dekke større flater med disse mønstrene. Ved å se på forskjellige maleteknikker vil vi deretter skissere og legge til farge på håndlaget papir.

Søndag 12. februar – Stjernemønstre i islamsk geometri – dag 2

Vi begynner med å utforske en enkelt tolvdobbelt stjerne og hvordan den kan forskjønnes og utsmykkes og varieres som på forskjellige måter. Vi skal så se på hvordan det kan gjentas og utforske variasjonene i detaljering av motivet på ulike måter. Til slutt skal vi repetere og dekke et av mønstrene på håndlaget papir.

Om Samira Mian:

Samira Mian bruker bakgrunnen sin i matematikk og utdanning til å dele sin kunnskap og kunstneriske lidenskap: Å puste nytt liv inn i den flere hundre år gamle teknikken kant- og kompassgeometri for å gjenskape geometriske mønstre fra de islamske landene. Hun elsker spesielt å gjenskape mønstrene i moderne stil med akvareller, gouache og metalliske malinger.

Hennes største motivasjon er å dele den intellektuelle og vakre arven fra de islamske landene og aktivitetene de involverer med et bredest mulig publikum. Samira har en lidenskap for å kontekstualisere mønstrene hun lærer bort, slik at vi kan kjenne og nyte det vakre skjæringspunktet mellom historie, religion, geografi, kunst, design og matematikk som oppstår når vi gjenskaper disse vakre geometriske mønstrene.

De siste 8 årene har hun regelmessig ledet workshops i og utenfor Storbritannia, i tillegg til å nå mange online gjennom live og innspilte klasser, sosiale medier og YouTube-kanalen hennes.