Yonatan Shapira

20.5.2021 av Marte Nøren

Yonatan Shapira holdt en appell utenfor Stortinget den 19. mai 2021. Han er tidligere redningshelikopterpilot fra det Israelske luftforsvaret, men forlot da han innså hva som egentlig foregikk. Hør appellen hans her.Se videoen for å høre den originale apellen. Den er også oversatt til norsk under.

 

 

 

 

«Før jeg starter, vær så snill å si det sammen meg så hele verden hører, også helt der borte i den israelske ambassaden.

 

- Fritt Palestina, boikott Israel

 

Jeg ønsker å starte med, om dere ikke har noe imot det, å lese begynnelsen av en sang som bestefaren min lærte meg for mange år siden. Denne sangen var opprinnelig skrevet på jiddisk av en jødisk poet i Polen en stund før han ble myrdet av nazistene. Denne sangen ble den uoffisielle kampsangen for de millioner av jødene i gettoene og konsentrasjonsleirene over hele Europa under holocaust og den andre verdenskrigen, hvor mine egne oldeforeldre også ble myrdet. Jeg synes det er på tide å oversette denne jiddiske sangen til arabisk.

 

Og for de som ikke forstår arabisk, denne sangen er et rop: «Min by brenner, byen brenner, men du står stille. Du står stille og holder fast dine hender og hjelper ikke. Vær så snill å hjelpe. Stopp brannen!

 

- Fritt Palestina, boikott Israel

 

Jeg ble fortalt at det som skjedde med mitt eget folk under holocaust skjedde fordi verden var stille. Det er nettopp derfor jeg ikke kan være stille lengre. Frem til nesten tjue år siden, var jeg fortsatt et medlem av en terroristorganisasjon som kalte seg selv IDF. Jeg var en israelsk redningshelikopterpilot i de israelske apartheidstyrkene, men i løpet av den andre intifadaen, da jeg så hva som skjedde rundt meg, åpnet jeg endelig øynene mine. Jeg åpnet øynene mine og innså at jeg kjempet for den gale siden.

Jeg ønsket ikke bare å finne en løsning for meg selv for så å forlate, så jeg organiserte 27 andre luftvåpenpiloter og sammen erklærte vi offentlig at vi nekter å fortsette å følge disse kriminelle komandoene. Jeg nekter å ta del i den pågående undertrykkelsen av millioner av palestinere. I dag er jeg her med dere. I solidaritet med det palestinske folket, med det palestinske folkets kamp for frigjøring, kampen mot okkupasjonen, mot apartheiden, og ja, kampen for retten til å returnere.

 

- Fritt Palestina, boikott Israel

 

Som en jøde, og en israeler, er det viktig for meg å stå her og fortelle dere dette. Det er ikke anti-semittisme å støtte frihet og frigjøring. Det er ikke anti-semittisme å være imot etnisk rensing og folkemord. Det er ikke anti-semittisme å støtte like rettigheter fra elven til sjøen. Og nei, det er ikke anti-semittisme å støtte BDS – Boikott, Divestment and Sanctions. Det er anti-zionisme. Og jeg er ikke alene. Rundt om i verden er det hundre-tusener andre jødiske mennesker som er som meg og deg og støtter den palestinske striden.

 

- Fritt Palestina, boikott Israel

 

Jeg nekter å ly disse kommandoene og jeg nekter å ta del i de pågående forbrytelsene. I dag står jeg her, foran Stortinget, for å forlange at den norske regjeringen også stopper å delta i disse forbrytelsene, og stopper å sende raketter til Israel! Du vet i Norge, gir en hand fredsprisen, men samtidig så sender den andre handen masseødeleggelsesvåpen til Israel! Denne hypokrisien må stoppe. Og det er oss som må forlange det fra det norske regjeringen. Våpenselskaper som Kongsberg Chemring Nobel og NAMO, nordisk ammunisjon, delvis eid av den norske staten, har stor profitt av blodet til palestinske barn. Se på alle de fine parkene rundt oss. Alle de nydelige trærne og blomstene, de gratis bibliotekene og museum her. Noe av pengene som går til disse, kommer fra den norske våpen og dødsindustrien og vi er nødt til å stoppe det!

 

- Fritt Palestina, boikott Israel

 

Det er 106 våpenprodusentselskaper i Norge. Noen av dem har smutthull og subsidierer utenlandske selskaper utenfor Norge, som videre selger våpen til Israel. Jeg synes det er på tide at vi blokkerer inngangen til disse dødsfabrikkene.

 

- Fritt Palestina, boikott Israel

 

Jeg ber alle sammen her, og alle mennesker rundt om i verden. Det er på tide å velge hvilken side du står på. På siden av undertrykkelse, etnisk rensing, på siden til F35 bombere, apache-helikopter, hellfire-missiler, stridsvogner og droner. Eller på siden av marsjen for å returnere, på siden av flyvende drager og ballonger, og noen steiner, og ja noen hjemmelagde raketter, et desperat verktøy mot en apartheid superkraft bevæpnet med atomvåpen. Jeg velger å stå på siden med Gaza-ghettoen. Jeg velger å stå med Palestina.

Før jeg avslutter mine ord her, vil jeg at dere skal vite: Jeg ønsker ikke at noen skal bli skadet. Alt jeg gjør, alt jeg sier, er av kjærlighet til mennesker, min kjærlighet til menneskeheten. Alle på denne planeten. Når jeg står her og snakker til dere, er min egen familie også i dekning. Men vi kan ikke forvente å være trygge, når vår egen regjering, Israel, fortsetter å begå folkemord. Det er på tide å velge side. Det er på tide å drømme om en bedre fremtid, mens vi tar handling. Det er på tide å rope.

 

- Fritt Palestina, boikott Israel

 

Tusen takk for meg.»
Nyhetsmail Epostadresser

E-post

Hvis du vil motta nyhetsmail fra Det Islamske Forbundet.

Det Islamske Forbundet - Rabita
Calmeyers gate 8, 0183 Oslo
Epost: post@rabita.no

© 2018 Copyright. All Rights Reserved, Brought to you by Inspiral Design