torsdag

18/7/24

Fredagsbønn 15:00

Kalligrafiøvelser
Nyhet

Fornøyde deltakere på kalligrafikurs

06/05/2022
- Det Islamske Forbundet
Visste du at det arabiske ordet for kalligrafi «khatt» betyr «linje trukket med penn»? Eller at diplomet du får etter å ha fullført opplæringen innenfor kalligrafi ikke bare er en tillatelse til å kunne signere eget verk, men også en plikt til å lære kalligrafikunsten videre?

I slutten av mai arrangerte Rabita nok et vellykket og lærerikt kalligrafikurs med mesterkalligrafen Pablo Khalid Casado. Siden det var langhelg, var det tid til kurs på flere nivåer. 

På torsdag og fredag var det kurs for nybegynnere som inneholdt et foredrag om kalligrafihistorie, og en innføring i tradisjonelt materiale for kalligrafi. Deltakerne fikk undervisning og veiledning i hvordan man skriver det arabiske alfabetet i tuluth-skriften, som er en nøye proporsjonert skrift. Tuluth-skriften er en av de mest brukte kalligrafiskriftene per i dag.  

Lørdag og søndag fortsatte kurset for de som har deltatt på kurs tidligere, og her var det en god blanding nye og mer erfarne kalligrafistudenter. I tillegg til gruppeundervisningen var det på dette kurset en mulighet for veiledning og tilbakemeldinger enkeltvis fra Casado.  Det var også laget en miniutstilling med ulike penner, pennehus, blekkhus og kalligrafibøker.

Lena Larsen som er ansvarlig for kursene, har selv lært kalligrafi i fire år. For henne er det en glede å bidra til at deltakerne oppdager skjønnheten og proporsjonene i islamsk skrivekunst – en stolt tradisjon som ble inkludert på UNESCOs liste over verdene immaterielle kulturarv i 2021. Hun forteller at fremover er planen å også inkludere kunsten å preparere papir og å lære mer om historien til islamsk kalligrafi.  

Neste kurs vil bli arrangert andre helgen i september, fra 9. til 11. september. Gamle og nye deltakere ønskes velkommen!

Send gjerne e-post til kalligrafikurs@gmail.com for å melde din interesse.

Mer informasjon og priser kommer før ferien.