lørdag

18/5/24

Fredagsbønn 14:00 & 15:00

Aqsunqur Mosque Eightfold (4)
Nyhet, Arrangement

Rabita inviterer til nytt kurs i islamsk geometri 2024! 

01/25/2024
- Det Islamske Forbundet
Har du noen gang lurt på hva som gjør islamsk geometri unik? Eller har du prøvd å gjenskape de geometriske elementene og designene fra moskeer, keramikk, treverk eller bokomslag til koranen? Rabita har igjen gleden av å invitere til kurs i islamsk geometri med Samira Mian, hvor du kan lære mer om islamsk geometri og få muligheten til å skape dine egne mønstre.

Samira Mian er ekspert på feltet og kommer fra Storbritannia for å holde en interaktiv workshop. Her vil du få en innføring i islamsk geometri og hvordan du kan konstruere vakre mønstre bare ved hjelp av passer og linjal. Du vil få kunne utforske ulike fargekombinasjoner og lære om historien bak mønstrene fra Spania i vest til India i øst. På dette to-dagers kurset lærer du å tegne to forskjellige mønstre fra Kairo.  

Lørdag 10 februar (dag1):  Seksdelt mønster fra Ibn Tulun-moskeen 

Søndag 11 februar (dag 2): Åttedelt mønster fra Asqunqar-moskeen 

Vi skal bruke kompass og linjal, de enkleste og eldste av verktøy, når vi konstruerer mønstrene. Deretter skal vi se på forskjellige teknikker for å gjengi og legge til farge ved hjelp av moderne akvareller og metalliske glanser på akvarell- eller khadi-papir. Du vil lage en ferdig komposisjon hver av dagene.  

Meld deg på i dag! Det er begrenset med plasser. 

Dato: 10. og 11. februar 

Tid: 12:00 – 18:00 

Sted: Det Islamske Forbundet – Rabita, Calmeyers gate 8, 4. etg. 

Pris: 550,- for medlemmer av Rabita, kr 650,- for ikke-medlemmer. 

Alder: Fra 14 år 

Maksimalt antall deltakere: 15. 

Hva er inkludert: Materialer og et lett måltid. 

Informasjon og påmelding skjer til geometrikurs@gmail.com . Vennligst oppgi fullt navn, alder, epostadresse og mobilnummer, samt om du er medlem eller ikke i Rabita.  

Plassen din blir bekreftet når kursavgift er betalt til Vipps 702083. Vennligst kryss av for betaling enten til «geometrikurs medlemmer» eller «kalligrafikurs ikke-medlemmer». 

Innbetalt kursavgift refunderes ikke om påmelding kanselleres etter 2. februar. 

Om Samira Mian: 

Samira Mian bruker bakgrunnen sin i matematikk og pedagogikk til å dele sin kunnskap og kunstneriske lidenskap: Å puste nytt liv inn i den flere hundre år gamle teknikken kant- og kompassgeometri for å gjenskape geometriske mønstre fra de islamske landene. Hun elsker spesielt å gjenskape mønstrene i moderne stil med akvareller, gouache og metalliske malinger. 

Hennes største motivasjon er å dele den intellektuelle og vakre arven fra de islamske landene og aktivitetene de involverer med et bredest mulig publikum. Samira kontekstualiserer mønstrene hun lærer bort, slik at vi kan kjenne og nyte det vakre skjæringspunktet mellom historie, religion, geografi, kunst, design og matematikk som oppstår når vi gjenskaper disse vakre geometriske mønstrene. 

De siste 8 årene har hun regelmessig ledet workshops i og utenfor Storbritannia, i tillegg til å nå mange online gjennom direkte workshops, sosiale medier og YouTube.