søndag

23/6/24

Fredagsbønn 14:00 & 15:00

Nytt kulturhus med moské

Vi jobber nå med å realisere drømmen om å rive det nåværende moskébygget og bygge et nytt kulturhus med moské. 

Oppdatering 21. april 2022: 

Vi har mottatt rammetillatelse fra Plan- og Bygningsetaten, som vil si at vi nå kan gå videre til neste fase i prosjektet.

På denne siden kan du følge med på prosjektet vårt fra start til slutt. Det vil bli jevnlige oppdateringer om hva som skjer, byggeprosessen og hvordan du kan støtte prosjektet. Her kan du også få svar på dine spørsmål.

I Rabita har vi en felles drøm om en ny moské. Tenk deg å gå inn i et bygg, hvor du blir ønsket velkommen i det øyeblikket du går inn døren! Nei, vi snakker ikke om et hotell hvor du blir tatt imot av en resepsjonist, men om vårt nye kulturhus og moské hvor du vil bli ønsket velkommen uansett hvem du er eller hvor du kommer fra.

Det skal være et sted hvor vi har plass til alle, ikke bare for å be, men et samlingssted der alle er velkomne.

Bakgrunn for prosjektet:

Siden vi kjøpte Calmeyers gate 8 i 2004 har det vært fullt av liv. Rabita har alltid vært mye mer enn bare en moské. Vi arrangerer aktiviteter for alle i alle aldre, for barn, unge, eldre, jenter og gutter, damer og menn. Vi holder ungdomsleirer og familieleirer, fotballturneringer, undervisning og kurs om ulike temaer, tilbyr veiledningstimer og en samtalepartner for dem som ønsker det.

Dette er i tillegg til de fem daglige bønnene og religionsundervisning på flere nivå. Vi har en fredagsgruppe for nye muslimer og våre veivisere tar ofte imot besøk fra skoleklasser som ønsker å vite mer – fra barnehager til universitetsstudenter. 

Dagens bygg gjenspeiler ikke hvem vi ønsker å være og dekker ikke dagens behov.

Vi har engasjert en arkitekt for å designe en ny moské for oss, basert på en lang ønskeliste fra Rabitas medlemmer. Hans design er inspirert av blant annet Alhambra i Spania og andre store moskeer, i kombinasjon med norsk arkitektur og kultur. Det nye bygget vil romme mye mer enn det vi har nå og det vil bli en gave til Oslo by. Med sitt stilrene design vil vårt nye kulturhus bidra til å løfte Calmeyers gate og bygge videre på gatens religiøse og kulturelle tradisjoner.

Hva skjer nå?
  •  Samle inn penger
  • Rive nåværende bygg
  • Bygge nytt
  •  Åpne dørene for deg!
Vi trenger din støtte!

Vi har nå begynt å samle inn penger til neste fase av prosjektet: å rive det nåværende bygget og bygge et nytt. For å realisere drømmen inviterer vi deg til bidra.

Ditt bidrag vil hjelpe til å gi flotte skolelokaler til barn og unge, bønnerom med god plass til kvinner, menn og barn. Det vil være lokaler for seminarer og kurs, egne områder for ungdommen, et bibliotek og plass for å studere, og en hage hvor man kan trekke seg tilbake og finne ro.

Vi setter stor pris på din støtte.

Du kan få skattefradrag for beløp opp til 25.000 NOK i 2022.

Husk løftet fra Gud om at den som bygger et gudshus på jord, får sitt hus i Paradis.